MENU/PAKIETY

Wesela

Adam i Ewa 350 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych:
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie
szampan dla wszystkich (szampan Klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
lub
Krem brokułowy
lub
Krem pieczarkowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Filet z kurczaka panierowany,
Rolada z indyka faszerowane pieczarkami,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
Udka z kurczaka,
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki z koperkiem,
Kluski śląskie,
Kapusta czerwona i biała,
Mizeria,
Marchewka z pomarańczą

Deser:
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik),
Owoce,
Tort,
Lody

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje,
Mięsa na zimno i sos do mięs,
Tymbaliki z drobiu,
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami,
2 sałatki szefa kuchni – grecka, jarzynowa,
Warzywa marynowane,
Śledź marynowany,

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Świeże i marynowane warzywa,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Kotlet de volaille z frytkami i surówką wiosenną,
lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną,
lub
Kotlet szwajcarski z frytkami i surówką wiosenną,
lub
Szynka pieczona z kapustą i ziemniakami opiekanymi

Kolacja II
Potrawka z kurczaka
lub
Żurek
lub
Barszcz z krokietem

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
owoce, dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
tort weselny, lody
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis
Umowa podpisywana jest na 12 godzin max do godziny 2:00 następnego dnia. Muzyka do 01.00
Oferta dla minimum 70 pełnopłatnych gości na dużej Sali,
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 3000 zł,

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Romeo i Julia 400 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych:
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich (szampan Klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
lub
Krem brokułowy
lub
Krem pieczarkowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Filet z kurczaka panierowany,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
Udka z kurczaka,
Udko konfitowane z kaczki
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki z koperkiem,
Kluski śląskie,
Kapusta czerwona i biała,
Mizeria,
Marchewka z pomarańczą

Deser:
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik),
Owoce,
Tort,
Lody

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje,
Mięsa na zimno i sos do mięs,
Tymbaliki z drobiu,
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami,
2 sałatki szefa kuchni – grecka, jarzynowa,
Warzywa marynowane,
Śledź marynowany,

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Świeże i marynowane warzywa,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Kotlet de volaille z frytkami i surówką wiosenną,
lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną,
lub
Kotlet szwajcarski z frytkami i surówką wiosenną,
lub
Szynka pieczona z kapustą i ziemniakami opiekanymi

Kolacja II
Barszcz z krokietem
lub
Żurek z kiełbasą

Kolacja III
Bogracz
lub
Boeuf strogonow

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
owoce, dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
tort weselny, lody
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis
Umowa podpisywana jest na 12 godzin max do 4:00 następnego dnia. muzyka do godziny 3.00
Oferta dla minimum 70 pełnopłatnych gości na dużej Sali,
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 3000 zł, 

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Antoniusz i Kleopatra 460 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych:
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich (szampan Klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
lub
Zupa borowikowa z łazankami
lub
Krem brokułowy
lub
Krem z cukinii

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska),
Udko z kurczaka z pieczarkami,
Udka z kaczki,
Sznycel cielęcy z jajkiem,
Roladki wieprzowe z borowikami,
Pierś z kaczki,
Schab po sztygarsku,
Schab ze śliwką,
Pręga wołowa w jarzynach,
Kotleciki cielęce,
Pieczeń z pręgi wołowej
(2,5 kawałka mięsa na osobę, 4 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki z koperkiem,
Kluski śląskie,
Kapusta czerwona i biała,
Buraki,
Mizeria,
Marchewka z pomarańczą

Deser:
Puchar lodowy
lub
Mus czekoladowy
lub
Panna cotta z sosem truskawkowym,
Tort,
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik),
Owoce

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje,
Mięsa na zimno i sos do mięs,
Tymbaliki z drobiu,
Galert wieprzowy,
Mozzarella z pomidorami,
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami,
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa,
Warzywa marynowane,
Śledź marynowany,
Tatar wołowy,
Ryby wędzone

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Świeże i marynowane warzywa,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Smażony filet z łososia z ziemniakami, warzywami i sosem szafranowym
lub
Szynka pieczona (krojona na środku Sali przez szefa kuchni) z kapustą i ziemniakami opiekanymi
lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną

Kolacja II
Kotlet de volaille z frytkami i surówką
lub
Kotlet szwajcarski z frytkami i surówką

Kolacja III
Barszcz z krokietem
lub
Żurek z kiełbasą
lub
Bogracz
lub
Bouef strogonow

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu,
owoce, tort i dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis
Umowa podpisywana jest na 12 godzin max do godziny 4:00 następnego dnia , muzyka do godziny 03.00
Oferta dla minimum 70 pełnopłatnych gości na dużej Sali,
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 3000 zł,

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

TRISTAN I IZOLDA EXCLUSIVE 490 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych:
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich (szampan Klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
lub
Krem brokułowy
lub
Krem pieczarkowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska),
Filet z kurczaka panierowany,
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
Schab panierowany,
Udka z kurczaka,
Karczek z sosem grzybowym,
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki z koperkiem,
Kluski śląskie,
Kapusta czerwona i biała,
Mizeria,
Marchewka z pomarańczą

Deser:
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik),
Owoce,
Tort,
Lody

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje,
Mięsa na zimno i sos do mięs,
Tymbaliki z drobiu,
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami,
2 sałatki szefa kuchni – grecka, jarzynowa,
Warzywa marynowane,
Śledź marynowany,
Deska serów

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Świeże i marynowane warzywa,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Kotlet de volaille z frytkami i surówką wiosenną,
lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną,
lub
Kotlet szwajcarski z frytkami i surówką wiosenną,
lub
Szynka pieczona z kapustą i ziemniakami opiekanymi

Kolacja II
Bogracz
lub
Boeuf strogonow

Kolacja III
Barszcz z krokietem
lub
Żurek z kiełbasą

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
nielimitowany alkohol (czysta wódka, białe i czerwone wino, piwo butelkowe)
owoce, dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
tort weselny, lody
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis
Umowa podpisywana jest na 12 godzin max do godziny 4:00 następnego dnia. muzyka do godziny 03.00
Oferta dla minimum 70 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 3000 zł, 

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Poprawiny

Bonnie i clyde 170 zł/os

Zupa:
Krem z pieczarek
Lub
Krem cebulowy
Lub
Żurek na białej kiełbasie

Danie główne:
Kieszonki z kurczaka
Lub
Schab faszerowany szynką i serem

Dodatki:
Ziemniaki
Lub
Frytki,
Surówka colesław
Lub
Z czerwonej kapusty

Deser:
Lody
Lub
Mus czekoladowy
Lub
Ciastko deserowe

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Woda niegazowana bez limitu.

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Oferta dla minimum 40 pełnopłatnych gości na dużej Sali,
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 3000 zł,

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Filon i laura 280 zł/os

Zupa:
Krem z pieczarek
Lub
Krem z zielonego groszku

Danie główne:
Kieszonki z kurczaka,
Frytki,
Ziemniaki,
Surówka Colesław

Deser:
Deser lodowy
Lub
Mus czekoladowy

Zimna płyta:
Deska serów,
Śledzie marynowane,
Ozorki w galarecie,
Śliwki z boczkiem,
Wędliny szlachetne
2 sałatki szefa kuchni – jarzynowa, grecka,
Pieczywo,
Dodatki

Kolacja:
Pierś z kurczaka podawana z ryżem z sosem balsamicznym oraz z ratatouile
Lub
Golonko z indyka
Lub
Filet z kurczaka z grilla
Lub
Schab faszerowany szynką i serem
Ryż, ziemniaki,
Frytki,
Kapusta,
Surówka wiosenna

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Oferta dla minimum 40 pełnopłatnych gości na dużej Sali,
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia 3000 .max do 22.00

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Przyjęcia komunijne

300 zł/os

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udko z kurczaka,
Kotlet schabowy,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki z koperkiem,
Kluski śląskie,
Kapusta czerwona,
Mizeria,
Surówka z marchwi z pomarańczą

Deser:
Puchar lodowy,
Ciasto – szarlotka, sernik,
Owoce,
Tort (do wyboru książka lub okrągły)

Zimna płyta:
Tymbaliki z drobiu,
Wędliny szlachetne,
2 sałatki szefa kuchni (jarzynowa, grecka),
Sezonowe warzywa,
Deska serów,
Pieczywo,
Masło

Kolacja:
Kotlet szwajcarski,
Frytki,
Sałatka wiosenna

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Soki owocowe,
Woda mineralna w dzbankach bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– napoje gazowane, słodycze, alkohol
– dzieci do lat 4 bezpłatnie- powyżej 4 lat płatne 100 %
– cała należność płatna 7 dni przed przyjęciem
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

280 zł/os

Zupa
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udko z kurczaka,
Kotlet schabowy,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki z koperkiem,
Kluski śląskie,
Kapusta czerwona,
Mizeria,
Surówka z marchwi z pomarańczą

Deser:
Puchar lodowy,
Ciasto – szarlotka, sernik,
Owoce,
Tort (do wyboru książka lub okrągły)

Zimna płyta:
Tymbaliki z drobiu,
Wędliny szlachetne,
2 sałatki szefa kuchni (jarzynowa, grecka),
Sezonowe warzywa,
Pieczywo,
Masło

Kolacja:
Barszcz z krokietem

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Soki owocowe,
Woda mineralna w dzbankach bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– napoje gazowane, słodycze, alkohol
– dzieci do lat 4 bezpłatnie – powyżej 4 lat płatne 100 %
– cała należność płatna 7 dni przed przyjęciem
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Spotkania rodzinne

180zł/os

Szampan na powitanie  (dodatkowo płatny)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska),
rolada wieprzowa,
pierś z kurczaka panierowana,
udko z kurczaka,
kotlet schabowy,
schab ze śliwką,
schab po sztygarsku,
schab faszerowany,
rolada z indyka
2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki, kluski śląskie
Kapusta czerwona na ciepło
Kapusta biała zasmażana
Marchewka z porem
Colesław
Buraczki
Mix sałat z winegretem

Deser:
Ciasto 2 rodzaje (1.5 kawałka na osobę)
lub
Lody
lub
Mus czekoladowy

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce,
tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

260 zł/os

Szampan na powitanie (dodatkowo płatny)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska),
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udko z kurczaka,
Kotlet schabowy,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
Schab faszerowany,
Rolada z indyka
2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki,
Kluski śląskie,
Kapusta czerwona na ciepło,
Kapusta biała zasmażana,
Marchewka z porem,
Colesław,
Buraczki,
Mix sałat z winegretem

Deser:
Lody lub mus czekoladowy lub ciasto (2 rodzaje – 1,5 kawałka na osobę)

Zimna płyta:
Deska serów,
Deska wędlin,
Mięsa pieczyste,
Sałatka grecka,
Sałatka jarzynowa,
Tymbaliki z drobiu,
Galantyna z kurczaka,
Galert śląski

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło
Musztarda, chrzan.
Owoce – Klienta

Kolacja I:
Barszczyk z krokietem

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol,
owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

320 zł/os

Szampan na powitanie (dodatkowo płatny)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
lub
Krem grzybowy
lub
Krem z cukinii
lub
Krem z brokuła

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska),
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udko z kurczaka,
kotlet schabowy,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
Schab faszerowany,
Rolada z indyka
2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki, kluski śląskie
Kapusta czerwona na ciepło
Kapusta biała zasmażana
Marchewka z porem
Colesław
Buraczki
Mix sałat z winegretem

Deser:
Lody lub mus czekoladowy,
Ciasta i tort – klienta

Zimna płyta:
Deska serów,
Deska wędlin,
Mięsa pieczone,
Sałatka grecka,
Sałatka jarzynowa,
Tymbaliki z drobiu,
Galantyna z kurczaka,
Galert śląski

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło
Musztarda, chrzan
Owoce – Klienta

Kolacja I
Karczek z grilla,
Surówka letnia,
Ziemniaki opiekane
lub
Szwajcar
Surówka letnia
Frytki
lub
De volaille
Surówka letnia
Frytki

Kolacja II
Barszczyk z krokietem

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu.

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol,
owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Stypy

90 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Rolada wieprzowa z kluskami, kapusta czerwona

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

90 zł /os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Schabowy panierowany lub filet z kurczaka panierowany

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

100 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa, kluski, kapusta czerwona

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

120 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
II danie wieloporcjowe
Rolada wołowa
Udko z kurczaka
Schab panierowany (1,5 kawałka na osobę)
Kluski, ziemniaki
Kapusta biała, kapusta czerwona, marchewka

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

Spotkania wigilijne

Zestaw I 149 zł/os

Przystawka:
Śledź z cebulką

Zupa:
Barszcz z uszkami

Danie główne:
Karp w panierce lub dorsz pieczony,
Pierogi z kapustą i grzybami (3 szt./osoba)
Wigilijna Kapusta z grzybami
Ziemniaki z koperkiem.

Deser:
Makówki;
Placek korzenny ze śliwką.

Napoje:
Kawa;
Herbata.

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Zestaw II 179 zł/os

Przystawka:
Śledź w śmietanie.

Zupa:
Aromatyczny krem z leśnych grzybów.

Danie główne:
Karp w panierce lub dorsz pieczony,
Pierogi z kapustą i grzybami lub grochem;
Ziemniaki z koperkiem
Wigilijna kapusta z grzybami.

Deser:
Sernik świątetczny
Placek ze śliwką.

Napoje:
Kawa;
Herbata.

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Zestaw III 239 zł/os

Przystawka:
Trio śledziowe.

Zupa:
Barszcz z uszkami lub grzybowa z makaronem.

Danie główne:
Łosoś z grilla;
Karp w panierce lub dorsz pieczony,
Pierogi z kapustą i grzybami (3 szt./osoba);
Wigilijna kapusta z grzybami lub grochem;
Ziemniaki z koperkiem

Deser:
Makówki;
Nadziewane jabłko w cieście,
Sernik

Napoje:
Kawa,
Herbata

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Zestaw IV 269 zł/os

Przystawka:
Łosoś gravlax lub tatar z łososia

Zupa:
Krem z maślaków lub krem z podgrzybków

Danie główne:
Karp panierowany;
Dorsz pieczony lub łosoś z grilla,
Pierogi z kapustą i grzybami (3 szt./osobę),
Wigilijna kapusta z grzybami;
Ziemniaki z koperkiem

Deser:
Makówki;
Sernik;
Ciasto ze śliwkami.

Napoje:
Kawa,
Herbata

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Przykładowe zestawy zimnej płyty na spotkania wigilijne

Zestaw 1 60 zł/os:
1) Ryba po grecku;
2) Śledź w oleju;
3) Tymbaliki rybne;
4) Sałatka jarzynowa;
5) Deska wędlin;
6) Pieczywo z masłem.

Zestaw 2 85 zł/os:
1) Ryba po grecku;
2) Śledź na dwa sposoby;
3) Tymbaliki rybne;
4) Galert wieprzowy;
5) Sałatka jarzynowa;
6) Tartaletki z pastą z pstrąga;
7) Deski wędlin;
8) Sałatka z tuńczykiem;
9) Pieczywo z masłem.

Zestaw 3 110 zł/os:
1) Tymbaliki rybne;
2) Ryba po grecku;
3) Śledzie na dwa sposoby;
4) Tartinki z tatarem z łososia;
5) Galert wieprzowy;
6) Tartaleki z pastą z pstrąga;
7) Sałatka jarzynowa;
8) Sałatka z tuńczykiem;
9) Rolada ze szpinakiem i wędzonym łososiem;
10) Deska wędlin;
11) Pieczywo z masłem.

Catering

Przykładowe menu

Przystawki zimne:
Carpaccio z polędwicy z sosem dijon
Torcik z polędwicy wołowej z twarożkiem
Balsamiczna kaczka z porzeczkami
Barbarie w sosie jagodowym
Pasztet staropolski z żurawiną lub marynatami
Terina z łososia wędzonego z musem z tuńczyka

Zupy:
Rosół królewski
Kołduny jagnięce w bulionie
Krem z borowików
Bulion z warzywami i pulpecikami
Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Krem z selera naciowego z kawałkami łososia

II danie
Polędwiczka wieprzowa z grzybami w śmietanie z ziemniakami opiekanymi z rozmarynem
i sałatką wiosenną
Kaczka pieczona po polsku z wiśniówką ,jabłkami i majerankiem serwowana z
ziemniakami z wody, buraczkami oraz kompozycją sałat
Faszerowane piersi z kurczaka z szałwią i szynką parmeńską w sosie śmietanowym i
groszkiem cukrowym na postumencie pikantnego kus-kusa
Łosoś z solą w sosie bazyliowym na postumencie z dzikim ryżem i warzywami gotowanymi
Polędwica wołowa ryż z warzywami gotowane brokuły
Eskalopki cielęce
Serwowane z kluskami śląskimi (ew . Kaszą jaglaną) buraczkami ,fasolką szparagową
surówką z pora oraz sosem kurkowym

Desery:
Strudel wiedenski w asyście sosu waniliowego-dekoracja truskawki w czekoladzie
Panacotta z sosem malinowym –dekoracja truskawki w czekoladzie
Ogród owoców sezonowych w asyście lodów waniliowych
Krem brulee pistacjowy z polewą czekoladową
Lody waniliowe z gorącymi malinami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
Mięsa pieczone(schab ,karczek ,indyk)
Wędliny szlachetne (szynka, salami, krakowska, polędwica)
Deski wykwintnych serów
Galaretki : wieprzowa, z kurczaka, ozorki
Terina z wędzonym łososiem i twarożkiem ziołowym
Sałatki 3 rodzaje
Śledzie marynowane, w oleju
Ryby wędzone
Pasztety z sosami
Warzywa świeże i marynaty
Fileciki z kurczaka z warzywami
Rożki z szynki z musem chrzanowym
Galantyna drobiowa
Pstrąg w galarecie
Masełko smakowe
Pieczywo

Danie na gorąco:
Barszcz czerwony z drożdżowymi pierożkami
Strogonow z kładzionymi kluseczkami
Gulasz wieprzowo wołowy duszony w czerwonym winie
Żurek wykwintny z jajkiem i białą kiełbaską
Zupa węgierska
Ragut z dziczyzny

Grill:
Kiełbaska biała rolowana w ślimaka
Kiełbaski śląskie
Krupniok
Szaszłyk z drobiu
Szaszłyk z karczku
Żeberka w miodzie
Pierś z kurczaka z grilla
Szpada drobiowa
Golonko w piwie pieczone
Pałki i skrzydełka z kurczaka w miodzie
Szaszłyk z polędwiczek

Dodatki do grilla:
Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórki małosolne
Pieczywo
Frytki
Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Ketchup ,musztarda, chrzan
Sałatka brokułowa
Sałatka bomba witaminowa

Imprezy firmowe

Przykładowe menu

Zupa:
– cebulowa z grzankami
– żurek na maślance
– krem z borowików z groszkiem ptysiowym
– barszcz czerwony z pasztecikiem
– rosół z kołdunami

Danie główne:
– udko z kaczki podawane z kluskami i kapustą
– gulasz wołowy podawany z ziemniakami i kapustą
– roladki z indyka faszerowane szpinakiem i pomidorami suszonymi z kluskami i z sosem oraz sałatką mieszaną
– kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą zasmażaną
– żeberka duszone z ziemniakami i kapustą zasmażaną
– rolada wołowa z kluskami i kapustą
– udko z kurczaka faszerowane pieczarkami z kluskami i kapustą

Deser:
mix ciastek deserowych

Zimna Płyta w formie bufetu:
– tymbaliki 2 rodzaje
– 3 sałatki (grecka , warzywna , nicejska)
– mięsa pieczone, wędliny
– deski serów, warzywa marynowane
– kurczak w sezamie, podawany z sosem czosnkowym
– ryba w galarecie
– boczek ze śliwką

Kolacja:
– barszcz z krokietem
– bogracz
– Boeuf Strogonow
– żurek na maślance
– zupa gulaszowa podawana z bułką

Napoje:
Open bar wg propozycji