MENU/PAKIETY

Wesela

Romeo i Julia 190 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Udka z kurczaka
Schab
(2 kawałki mięsa na osobę)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i biała
Buraki, mizeria, marchewka z pomarańczą, surówka z pora

Deser:
Ciasto i tort – Klienta
Owoce – Klienta

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje
Mięsa na zimno
Tymbaliki z drobiu
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa
Warzywa marynowane
Śledź w oleju i w occie
Schab w galarecie
Deska serów
Jajka faszerowane

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło, świeże i marynowane warzywa
Musztarda, chrzan

Kolacja I
De volaille z frytkami i surówką
Lub
Karczek z grilla z frytkami i surówką wiosenną
Lub
Szwajcar z frytkami i surówką z selera

Kolacja II
Bogracz
Lub
Boeuf strogonow

Kolacja III
Barszcz z krokietem
Lub
Żurek z kiełbasą
Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort, lody.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Tristan i Izolda 220zł/os Promocja

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem brokułowy
Lub
Krem pieczarkowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Udka z kurczaka
Schab
(2 kawałki mięsa na osobę)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i biała
Buraki, mizeria, marchewka z pomarańczą, surówka z pora

Deser:
Ciasto, owoce – w cenie
Tort – Klienta

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje
Mięsa na zimno i sosy do mięs
Tymbaliki z drobiu
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa
Warzywa marynowane
Śledź w oleju i w occie
Schab w galarecie
Deska serów
Jajka faszerowane
Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło, świeże i marynowane warzywa
Musztarda, chrzan

Kolacja I
De volaille z frytkami i surówką z pora
Lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną
Lub
Szwajcar z frytkami i surówką z selera

Kolacja II
Bogracz
Lub
Boeuf strogonow
Kolacja III

Barszcz z krokietem
Lub
Żurek z kiełbasą

W cenę promocyjnego menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
owoce, dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu i tortu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis
lody za dopłatą 10 zł/osoba

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 5.00 następnego dnia.

Adam i Ewa 250 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem grzybowy
Lub
Krem brokułowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
Schab
(2 kawałki mięsa na osobę)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i biała
Buraki, mizeria, marchewka z pomarańczą, surówka z pory

Deser:
Puchar lodowy
Lub
Mus czekoladowy
i
Ciasto, tort, owoce

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje
Mięsa na zimno i sosy do mięs
Tymbaliki z drobiu
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa
Warzywa marynowane
Śledź w oleju i w occie
Schab w galarecie
Deska serów

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło, świeże i marynowane warzywa
Musztarda, chrzan

Kolacja I
De volaille z frytkami i surówką z pora
Lub
Szynka pieczona (krojona na środku Sali przez szefa kuchni) z kapustą i ziemniakami opiekanymi
Lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną
Lub
Szwajcar z frytkami i surówką z selera

Kolacja II
Bogracz
Lub
Boeuf strogonow

Kolacja III
Barszcz z krokietem
Lub
Żurek z kiełbasą

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
owoce, tort i dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 5.00 następnego dnia.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Antoniusz i Kleopatra 280 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich.

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Zupa borowikowa z łazankami
Lub
Krem z brokuł
Lub
Krem z cukinii

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Udko z kurczaka z pieczarkami, udka z kaczki, rolada z indyka ze szpinakiem
(2,5 kawałki mięsa na osobę)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i biała
Buraki, mizeria, marchewka z pomarańczą, surówka z pora

Deser:
Puchar lodowy
Lub
Mus czekoladowy
Lub
Panna cotta z sosem truskawkowym
Tort, ciasto, owoce

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje
Mięsa na zimno i sosy do mięs
Tymbaliki z drobiu, galert wieprzowy, śliwki w boczku, tymbaliki z ozorków, mozarella z pomidorami
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa
Warzywa marynowane
Śledź w oleju i w occie
Schab w galarecie
Deska serów
Jajka faszerowane

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło, świeże i marynowane warzywa
Musztarda, chrzan

Kolacja I
Smażony filet z łososia z ziemniakami, warzywami i sosem szafranowym
Lub
Szynka pieczona (krojona na środku Sali przez szefa kuchni) z kapustą i ziemniakami opiekanymi
Lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną

Kolacja II
De volaille z frytkami i surówką
Lub
Szwajcar z frytkami i surówką

Kolacja III
Barszcz z krokietem
Lub
Żurek z kiełbasą
Lub
Bogracz
Lub
Bouef strogonow

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
owoce, tort i dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 5.00 następnego dnia.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Poprawiny

Bonnie i clyde 80 zł/os

Zupa:
Krem z pieczarek
Lub
Krem cebulowy
Lub
Żurek na białej kiełbasie

Danie główne:
Kieszonki z kurczaka
Lub
Schab faszerowany szynką i serem
Dodatki:
Ziemniaki, frytki, surówka colesław lub z czerwonej kapusty

Deser:
Lody
Lub
Mus czekoladowy
Lub
Ciastko deserowe
Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Filon i laura 120 zł/os

Obiad:
Krem z pieczarek lub z zielonego groszku
Kieszonki z kurczaka
Frytki, ziemniaki
Surówka Colesław

Deser:
Kawa, herbata, deser lodowy lub mus czekoladowy

Zimna płyta:
Deska serów
Śledzie marynowane w occie i w oleju
Ozorki w galarecie, śliwki z boczkiem, wędliny szlachetne
Sałatki szefa kuchni, (jarzynowa, grecka, z tuńczyka) pieczywo, dodatki

Kolacja:
Pieczone golonko wieprzowe
Lub
Golonko z indyka
Lub
Filet z kurczaka z grilla
Lub
Schab faszerowany szynką i serem

Ryż, ziemniaki, frytki
Kapusta, surówka wiosenna

Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu
W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Przyjęcia komunijne

150 zł/os

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Udko z kurczaka

Dodatki:
Ziemniaki młode z koperkiem , kluski czarne i białe
Kapusta czerwona , młoda kapusta z koperkiem,
Mizeria, surówka z marchwi z pomarańczą

Deser:
Puchar lodowy
Ciasto – szarlotka, sernik
Owoce

Zimna płyta
Tymbaliki z drobiu
Wędliny szlachetne
3 sałatki szefa kuchni (jarzynowa, z tuńczykiem, grecka)
Roladka z indyka ze szpinakiem
Galantyna z kurczaka
Roladki z szynki konserwowej w galarecie
Deska serów
Pieczywo, masło

Kolacja I
Szwajcar, frytki, sałatka wiosenna

Napoje: kawa, herbata, soki owocowe i woda mineralna w dzbankach bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: napoje gazowane, słodycze, alkohol, tort.

Dzieci do lat 4 bezpłatnie- powyżej 4 lat płatne 100 %
Cała należność płatna 7 dni przed przyjęciem
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Spotkania rodzinne

80zł/os

Szampan na powitanie

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Udka z kurczaka
Schab ze śliwką
(2 kawałki na osobę)

Dodatki:
Ziemniaki , kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Ciasto
Lub
Lody
Lub
Mus czekoladowy

Napoje:
Kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu
W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce, tort.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

120 zł/os

Szampan na powitanie.

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Udka z kurczaka
Schab ze śliwką
(2 kawałki na osobę)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Ciasta i tort – Klienta

Potrawy zimne na półmiskach:
Salceson, kabanosy, szynka, karczek pieczony, ogórki małosolne,
Sałatka grecka, sałatka jarzynowa, sałatka z tuńczykiem,
Tymbaliki z drobiu, galantyna z kurczaka, śliwka w boczku, galert śląski
Deska serów,

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło
Musztarda, chrzan.

Owoce – Klienta

Kolacja I
Barszczyk z krokietem

Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol,
owoce, tort.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

150 zł/os

Szampan na powitanie.

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem grzybowy
Lub
Krem z cukinii
Lub
Krem z brokuł

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Udka z kurczaka
Schab ze śliwką
(2 kawałki na osobę)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Ciasta i tort – Klienta

Potrawy zimne na półmiskach:
Salceson, kabanosy, szynka, karczek pieczony, ogórki małosolne,
Sałatka grecka, sałatka jarzynowa, sałatka z tuńczykiem,
Tymbaliki z drobiu, galantyna z kurczaka, śliwka w boczku, galert śląski, ryby wędzone-łosoś, pstrąg,
Deska serów,

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło
Musztarda, chrzan,

Owoce – Klienta

Kolacja I
Karczek z grilla,
Surówka letnia,
Ziemniaki opiekane
Lub
Szwajcar
Surówka letnia
Frytki
Lub
De volaille
Surówka letnia
Frytki

Kolacja II
Barszczyk z krokietem

Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Stypy

50 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Schabowy panierowany lub filet z kurczaka panierowany z ziemniakami i kapustą białą

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

50 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Rolada wieprzowa z kluskami, kapusta czerwona

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

60 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa, kluski, kapusta czerwona

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

70 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
II danie wieloporcjowe
Rolada wołowa
Udko z kurczaka
Schab panierowany (1,5 kawałka na osobę)
Kluski, ziemniaki
Kapusta biała, kapusta czerwona, marchewka

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

Spotkania wigilijne

70 zł/os

Zupa grzybowa z łazankami
Karp panierowany
Kapusta z grochem
Ziemniaki
Pierogi z kapustą i grzybami
Kompot z suszu
2 rodzaje ciast (makowiec i sernik)

95 zł/os

Zupa grzybowa zapiekana pod ciastem francuskim
Lub
Barszcz z uszkami
Lub
Rybna z pulpetami z karpia

Karp w sezamie
Lub
Pstrąg z podgrzybkami

Kapusta z grzybami
Kapusta z grochem
Kompot z suszu
2 rodzaje ciast
Ziemniaki

120zł/os

Przystawka:
Tatar ze śledzia

Barszcz z uszkami
Lub
Zupa grzybowa zapiekana pod ciastem francuskim lub z łazankami
Lub
Zupa rybna z pulpetami z karpia

Karp panierowany w migdałach
Lub
Łosoś z grilla
Lub
Dorsz w panierce orzechowej

Kapusta z grzybami
Lub
Kapusta z grochem

Pierogi z kapustą i grzybami
Warzywa gotowane
Ziemniaki

Ciasto (sernik, makowiec, mazurek)
Makówki
Kompot z suszu
Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

Catering

Przykładowe menu

Przystawki zimne:
Carpaccio z polędwicy z sosem dijon
Torcik z polędwicy wołowej z twarożkiem
Balsamiczna kaczka z porzeczkami
Barbarie w sosie jagodowym
Pasztet staropolski z żurawiną lub marynatami
Terina z łososia wędzonego z musem z tuńczyka

Zupy:
Rosół królewski
Kołduny jagnięce w bulionie
Krem z borowików
Bulion z warzywami i pulpecikami
Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Krem z selera naciowego z kawałkami łososia

II danie
Polędwiczka wieprzowa z grzybami w śmietanie z ziemniakami opiekanymi z rozmarynem
i sałatką wiosenną
Kaczka pieczona po polsku z wiśniówką ,jabłkami i majerankiem serwowana z
ziemniakami z wody, buraczkami oraz kompozycją sałat
Faszerowane piersi z kurczaka z szałwią i szynką parmeńską w sosie śmietanowym i
groszkiem cukrowym na postumencie pikantnego kus-kusa
Łosoś z solą w sosie bazyliowym na postumencie z dzikim ryżem i warzywami gotowanymi
Polędwica wołowa ryż z warzywami gotowane brokuły
Eskalopki cielęce
Serwowane z kluskami śląskimi (ew . Kaszą jaglaną) buraczkami ,fasolką szparagową
surówką z pora oraz sosem kurkowym

Desery:
Strudel wiedenski w asyście sosu waniliowego-dekoracja truskawki w czekoladzie
Panacotta z sosem malinowym –dekoracja truskawki w czekoladzie
Ogród owoców sezonowych w asyście lodów waniliowych
Krem brulee pistacjowy z polewą czekoladową
Lody waniliowe z gorącymi malinami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
Mięsa pieczone(schab ,karczek ,indyk)
Wędliny szlachetne (szynka, salami, krakowska, polędwica)
Deski wykwintnych serów
Galaretki : wieprzowa, z kurczaka, ozorki
Terina z wędzonym łososiem i twarożkiem ziołowym
Sałatki 3 rodzaje
Śledzie marynowane, w oleju
Ryby wędzone
Pasztety z sosami
Warzywa świeże i marynaty
Fileciki z kurczaka z warzywami
Rożki z szynki z musem chrzanowym
Galantyna drobiowa
Pstrąg w galarecie
Masełko smakowe
Pieczywo

Danie na gorąco:
Barszcz czerwony z drożdżowymi pierożkami
Strogonow z kładzionymi kluseczkami
Gulasz wieprzowo wołowy duszony w czerwonym winie
Żurek wykwintny z jajkiem i białą kiełbaską
Zupa węgierska
Ragut z dziczyzny

Grill:
Kiełbaska biała rolowana w ślimaka
Kiełbaski śląskie
Krupniok
Szaszłyk z drobiu
Szaszłyk z karczku
Żeberka w miodzie
Pierś z kurczaka z grilla
Szpada drobiowa
Golonko w piwie pieczone
Pałki i skrzydełka z kurczaka w miodzie
Szaszłyk z polędwiczek

Dodatki do grilla:
Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórki małosolne
Pieczywo
Frytki
Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Ketchup ,musztarda, chrzan
Sałatka brokułowa
Sałatka bomba witaminowa