MENU/PAKIETY

Wesela

Romeo i Julia 250 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych:
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie
szampan dla wszystkich (szampan Klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem brokułowy
Lub
Krem pieczarkowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Filet z kurczaka panierowany,
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
Schab panierowany,
Udka z kurczaka,
Karczek z sosem grzybowym,
Pierś z kurczęcia w migdałach
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wybory)

Dodatki:
Ziemniaki,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona i biała,
Mizeria,
Marchewka z pomarańczą

Deser:
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik),
Owoce,
Tort,
Lody

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje,
Mięsa na zimno i sos do mięs,
Tymbaliki z drobiu,
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami,
2 sałatki szefa kuchni – grecka, jarzynowa,
Warzywa marynowane,
Śledź marynowany ,
Deska serów

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Świeże i marynowane warzywa,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Kotlet de volaille z frytkami i surówką wiosenną,
Lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną,
Lub
Kotlet szwajcarski z frytkami i surówką wiosenną,
Lub
Szynka pieczona z kapustą i ziemniakami opiekanymi

Kolacja II
Bogracz
Lub
Boeuf strogonow

Kolacja III
Barszcz z krokietem
Lub
Żurek z kiełbasą

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
owoce, dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
tort weselny, lody
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 4:00 następnego dnia.
Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
W tygodniu 10% rabatu.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

TRISTAN I IZOLDA EXCLUSIVE 299 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych:
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie
szampan dla wszystkich (szampan Klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem brokułowy
Lub
Krem pieczarkowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Filet z kurczaka panierowany,
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
Schab panierowany,
Udka z kurczaka,
Karczek z sosem grzybowym,
Pierś z kurczęcia w migdałach
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wybory)

Dodatki:
Ziemniaki,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona i biała,
Mizeria,
Marchewka z pomarańczą

Deser:
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik),
Owoce,
Tort,
Lody

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje,
Mięsa na zimno i sos do mięs,
Tymbaliki z drobiu,
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami,
2 sałatki szefa kuchni – grecka, jarzynowa,
Warzywa marynowane,
Śledź marynowany ,
Deska serów

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Świeże i marynowane warzywa,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Kotlet de volaille z frytkami i surówką wiosenną,
Lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną,
Lub
Kotlet szwajcarski z frytkami i surówką wiosenną,
Lub
Szynka pieczona z kapustą i ziemniakami opiekanymi

Kolacja II
Bogracz
Lub
Boeuf strogonow

Kolacja III
Barszcz z krokietem
Lub
Żurek z kiełbasą

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
nielimitowany alkohol (czysta wódka, białe i czerwone wino, piwo butelkowe)
owoce, dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
tort weselny, lody
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 4:00 następnego dnia.
Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
W tygodniu 10% rabatu.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Adam i Ewa 230 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych:
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie
szampan dla wszystkich (szampan Klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem brokułowy
Lub
Krem pieczarkowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Filet z kurczaka panierowany,
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku,
Schab panierowany,
Udka z kurczaka,
Karczek z sosem grzybowym,
Pierś z kurczęcia w migdałach
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wybory)

Dodatki:
Ziemniaki,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona i biała,
Mizeria,
Marchewka z pomarańczą

Deser:
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik),
Owoce,
Tort,
Lody

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje,
Mięsa na zimno i sos do mięs,
Tymbaliki z drobiu,
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami,
2 sałatki szefa kuchni – grecka, jarzynowa,
Warzywa marynowane,
Śledź marynowany ,
Deska serów

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Świeże i marynowane warzywa,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Kotlet de volaille z frytkami i surówką wiosenną,
Lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną,
Lub
Kotlet szwajcarski z frytkami i surówką wiosenną,
Lub
Szynka pieczona z kapustą i ziemniakami opiekanymi

Kolacja II
Bogracz
Lub
Boeuf strogonow

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
owoce, dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
tort weselny, lody
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 4:00 następnego dnia.
Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
W tygodniu 10% rabatu.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Antoniusz i Kleopatra 280 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych:
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie
szampan dla wszystkich (szampan Klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Zupa borowikowa z łazankami
Lub
Krem brokułowy
Lub
Krem z cukinii

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska),
Udko z kurczaka z pieczarkami,
Udka z kaczki,
Rolada z indyka ze szpinakiem,
Roladki wieprzowe z borowikami,
Pierś z kaczki,
Schab po sztygarsku,
Schab ze śliwką,
Pierś z kurczęcia w migdałach,
Golonko z indyka,
Pręga wołowa w jarzynach,
Kotleciki cielęce
(2,5 kawałka mięsa na osobę, 4 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona i biała,
Buraki,
Mizeria,
Marchewka z pomarańczą

Deser:
Puchar lodowy
Lub
Mus czekoladowy
Lub
Panna cotta z sosem truskawkowym
Tort,
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik),
Owoce

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje,
Mięsa na zimno i sos do mięs,
Tymbaliki z drobiu,
Galert wieprzowy,
Śliwki w boczku,
Mozzarella z pomidorami,
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami,
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa,
Warzywa marynowane,
Śledź marynowany,
Deska serów – duży wybór serów gatunkowych,
Tatar wołowy,
Ryby wędzone

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Świeże i marynowane warzywa,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Smażony filet z łososia z ziemniakami, warzywami i sosem szafranowym
Lub
Szynka pieczona (krojona na środku Sali przez szefa kuchni) z kapustą i ziemniakami opiekanymi
Lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną

Kolacja II
Kotlet de volaille z frytkami i surówką
Lub
Kotlet szwajcarski z frytkami i surówką

Kolacja III
Barszcz z krokietem
Lub
Żurek z kiełbasą
Lub
Bogracz
Lub
Bouef strogonow

W cenę menu są wliczone:
kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
owoce, tort i dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
brak opłaty za własny alkohol
cena nie zawiera alkoholu
klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 4:00 następnego dnia.
Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
W tygodniu 10% rabatu.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Poprawiny

Bonnie i clyde 90 zł/os

Zupa:
Krem z pieczarek
Lub
Krem cebulowy
Lub
Żurek na białej kiełbasie

Danie główne:
Kieszonki z kurczaka
Lub
Schab faszerowany szynką i serem

Dodatki:
Ziemniaki
Lub
Frytki,
Surówka colesław
Lub
Z czerwonej kapusty

Deser:
Lody
Lub
Mus czekoladowy
Lub
Ciastko deserowe

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Woda niegazowana bez limitu.

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Filon i laura 130 zł/os

Zupa:
Krem z pieczarek
Lub
Krem z zielonego groszku

Danie główne:
Kieszonki z kurczaka,
Frytki,
Ziemniaki,
Surówka Colesław

Deser:
Deser lodowy
Lub
Mus czekoladowy

Zimna płyta:
Deska serów,
Śledzie marynowane,
Ozorki w galarecie,
Śliwki z boczkiem,
Wędliny szlachetne
2 sałatki szefa kuchni – jarzynowa, grecka,
Pieczywo,
Dodatki

Kolacja:
Pierś z kurczaka podawana z ryżem z sosem balsamicznym oraz z ratatouile
Lub
Golonko z indyka
Lub
Filet z kurczaka z grilla
Lub
Schab faszerowany szynką i serem
Ryż, ziemniaki,
Frytki,
Kapusta,
Surówka wiosenna

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Przyjęcia komunijne

180 zł/os

Zupa
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udko z kurczaka,
Kotlet schabowy,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki
Ziemniaki młode z koperkiem,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona ,
Mizeria,
Surówka z marchwi z pomarańczą

Deser
Puchar lodowy,
Ciasto – szarlotka, sernik,
Owoce,
Tort (do wyboru książka lub okrągły)

Zimna płyta
Tymbaliki z drobiu,
Wędliny szlachetne,
2 sałatki szefa kuchni (jarzynowa, grecka),
Sezonowe warzywa,
Deska serów,
Pieczywo,
Masło

Kolacja
Kotlet szwajcarski,
Frytki,
Sałatka wiosenna

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Soki owocowe,
Woda mineralna w dzbankach bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– napoje gazowane, słodycze, alkohol
– dzieci do lat 4 bezpłatnie- powyżej 4 lat płatne 100 %
– cała należność płatna 7 dni przed przyjęciem
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

160 zł/os

Zupa
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udko z kurczaka,
Kotlet schabowy,
Schab ze śliwką,
Schab po sztygarsku
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki
Ziemniaki młode z koperkiem,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona ,
Mizeria,
Surówka z marchwi z pomarańczą

Deser
Puchar lodowy,
Ciasto – szarlotka, sernik,
Owoce,
Tort (do wyboru książka lub okrągły)

Zimna płyta
Tymbaliki z drobiu,
Wędliny szlachetne,
2 sałatki szefa kuchni (jarzynowa, grecka),
Sezonowe warzywa,
Deska serów,
Pieczywo,
Masło

Kolacja
Barszcz z krokietem

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Soki owocowe,
Woda mineralna w dzbankach bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– napoje gazowane, słodycze, alkohol
– dzieci do lat 4 bezpłatnie- powyżej 4 lat płatne 100 %
– cała należność płatna 7 dni przed przyjęciem
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Spotkania rodzinne

80zł/os

Szampan na powitanie (szampan klienta)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska) , rolada wieprzowa , pierś z kurczaka panierowana, udko z kurczaka , kotlet schabowy , schab ze śliwką , schab po sztygarsku.
2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Ciasto
lub
Lody
lub
Mus czekoladowy

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce, tort.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

120 zł/os

Szampan na powitanie (szampan klienta)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska), rolada wieprzowa, pierś z kurczaka panierowana, udko z kurczaka, kotlet schabowy, schab ze śliwką, schab po sztygarsku.
2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Lody lub mus czekoladowy
Ciasta i tort – Klienta

Potrawy zimne na półmiskach:
Salceson, kabanosy, szynka, karczek pieczony, ogórki małosolne
Sałatka grecka, sałatka jarzynowa, sałatka z tuńczykiem
Tymbaliki z drobiu, galantyna z kurczaka, śliwka w boczku, galert śląski
Deska serów

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło
Musztarda, chrzan.

Owoce – Klienta

Kolacja I:
Barszczyk z krokietem

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

150 zł/os

Szampan na powitanie (szampan klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem grzybowy
Lub
Krem z cukinii
Lub
Krem z brokuł

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska) , rolada wieprzowa , pierś z kurczaka panierowana ,
Udko z kurczaka , kotlet schabowy , schab ze śliwką , schab po sztygarsku .
2 kawałki mięsa na osobę , 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała
Deser:
Lody lub mus czekoladowy
Ciasta i tort – Klienta

Potrawy zimne na półmiskach:
Salceson, kabanosy, szynka, karczek pieczony, ogórki małosolne,
Sałatka grecka, sałatka jarzynowa, sałatka z tuńczykiem,
Tymbaliki z drobiu, galantyna z kurczaka, śliwka w boczku, galert śląski, ryby wędzone-łosoś, pstrąg,
Deska serów,

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło
Musztarda, chrzan.
Owoce – Klienta

Kolacja I
Karczek z grilla,
Surówka letnia,
Ziemniaki opiekane
Lub
Szwajcar
Surówka letnia
Frytki
Lub
De volaille
Surówka letnia
Frytki

Kolacja II
Barszczyk z krokietem

Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Stypy

60 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Rolada wieprzowa z kluskami, kapusta czerwona

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

60 zł /os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Schabowy panierowany lub filet z kurczaka panierowany

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

70 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa, kluski, kapusta czerwona

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

80 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
II danie wieloporcjowe
Rolada wołowa
Udko z kurczaka
Schab panierowany (1,5 kawałka na osobę)
Kluski, ziemniaki
Kapusta biała, kapusta czerwona, marchewka

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

Spotkania wigilijne

80 zł/os

Szampan na powitanie (szampan Klienta)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udka z kurczaka,
Kotlet schabowy,
Schab ze śliwką ,
Schab po sztygarsku
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki ,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Ciasto
Lub
Lody
Lub
Mus czekoladowy

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

105 zł/os

Szampan na powitanie (szampan Klienta)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udka z kurczaka,
Kotlet schabowy,
Schab ze śliwką ,
Schab po sztygarsku
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Lody
Lub
Mus czekoladowy

Potrawy zimne na półmiskach:
Salceson,
Kabanosy,
Szynka,
Karczek pieczony,
Warzywa marynowane
Sałatka grecka,
Sałatka jarzynowa,
Tymbaliki z drobiu,
Śliwka w boczku,
Galert śląski,
Deska serów

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Barszczyk z krokietem
Lub
Żurek

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego
Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

130 zł/os

Szampan na powitanie (szampan Klienta)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem grzybowy
Lub
Krem z brokułowy

Danie główne:
Rolada wołowa śląska,
Rolada wieprzowa,
Pierś z kurczaka panierowana,
Udka z kurczaka,
Kotlet schabowy,
Schab ze śliwką ,
Schab po sztygarsku
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki,
Kluski czarne i białe,
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Lody
Lub
Mus czekoladowy
Potrawy zimne na półmiskach:
Salceson,
Kabanosy,
Szynka,
Karczek pieczony,
Warzywa marynowane,
Sałatka jarzynowa,
Tymbaliki z drobiu,
Śliwka w boczku,
Galert śląski

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa,
Masło,
Musztarda,
Chrzan

Kolacja I
Karczek z grilla,Surówka letnia,
Ziemniaki opiekane,
Lub
Kotlet szwajcarski,
Surówka letnia,
Frytki
Lub
Kotlet de volaille,
Surówka letnia,
Frytki

Kolacja II
Barszczyk z krokietem

Napoje:
Kawa,
Herbata,
Woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone:
– soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
– klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego
Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości.
W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Catering

Przykładowe menu

Przystawki zimne:
Carpaccio z polędwicy z sosem dijon
Torcik z polędwicy wołowej z twarożkiem
Balsamiczna kaczka z porzeczkami
Barbarie w sosie jagodowym
Pasztet staropolski z żurawiną lub marynatami
Terina z łososia wędzonego z musem z tuńczyka

Zupy:
Rosół królewski
Kołduny jagnięce w bulionie
Krem z borowików
Bulion z warzywami i pulpecikami
Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Krem z selera naciowego z kawałkami łososia

II danie
Polędwiczka wieprzowa z grzybami w śmietanie z ziemniakami opiekanymi z rozmarynem
i sałatką wiosenną
Kaczka pieczona po polsku z wiśniówką ,jabłkami i majerankiem serwowana z
ziemniakami z wody, buraczkami oraz kompozycją sałat
Faszerowane piersi z kurczaka z szałwią i szynką parmeńską w sosie śmietanowym i
groszkiem cukrowym na postumencie pikantnego kus-kusa
Łosoś z solą w sosie bazyliowym na postumencie z dzikim ryżem i warzywami gotowanymi
Polędwica wołowa ryż z warzywami gotowane brokuły
Eskalopki cielęce
Serwowane z kluskami śląskimi (ew . Kaszą jaglaną) buraczkami ,fasolką szparagową
surówką z pora oraz sosem kurkowym

Desery:
Strudel wiedenski w asyście sosu waniliowego-dekoracja truskawki w czekoladzie
Panacotta z sosem malinowym –dekoracja truskawki w czekoladzie
Ogród owoców sezonowych w asyście lodów waniliowych
Krem brulee pistacjowy z polewą czekoladową
Lody waniliowe z gorącymi malinami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
Mięsa pieczone(schab ,karczek ,indyk)
Wędliny szlachetne (szynka, salami, krakowska, polędwica)
Deski wykwintnych serów
Galaretki : wieprzowa, z kurczaka, ozorki
Terina z wędzonym łososiem i twarożkiem ziołowym
Sałatki 3 rodzaje
Śledzie marynowane, w oleju
Ryby wędzone
Pasztety z sosami
Warzywa świeże i marynaty
Fileciki z kurczaka z warzywami
Rożki z szynki z musem chrzanowym
Galantyna drobiowa
Pstrąg w galarecie
Masełko smakowe
Pieczywo

Danie na gorąco:
Barszcz czerwony z drożdżowymi pierożkami
Strogonow z kładzionymi kluseczkami
Gulasz wieprzowo wołowy duszony w czerwonym winie
Żurek wykwintny z jajkiem i białą kiełbaską
Zupa węgierska
Ragut z dziczyzny

Grill:
Kiełbaska biała rolowana w ślimaka
Kiełbaski śląskie
Krupniok
Szaszłyk z drobiu
Szaszłyk z karczku
Żeberka w miodzie
Pierś z kurczaka z grilla
Szpada drobiowa
Golonko w piwie pieczone
Pałki i skrzydełka z kurczaka w miodzie
Szaszłyk z polędwiczek

Dodatki do grilla:
Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórki małosolne
Pieczywo
Frytki
Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Ketchup ,musztarda, chrzan
Sałatka brokułowa
Sałatka bomba witaminowa

Imprezy firmowe

Przykładowe menu

Zupa:
– cebulowa z grzankami
– żurek na maślance
– krem z borowików z groszkiem ptysiowym
– barszcz czerwony z pasztecikiem
– rosół z kołdunami

Danie główne:
– udko z kaczki podawane z kluskami i kapustą
– gulasz wołowy podawany z ziemniakami i kapustą
– roladki z indyka faszerowane szpinakiem i pomidorami suszonymi z kluskami i z sosem oraz sałatką mieszaną
– kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą zasmażaną
– żeberka duszone z ziemniakami i kapustą zasmażaną
– rolada wołowa z kluskami i kapustą
– udko z kurczaka faszerowane pieczarkami z kluskami i kapustą

Deser:
mix ciastek deserowych

Zimna Płyta w formie bufetu:
– tymbaliki 2 rodzaje
– 3 sałatki (grecka , warzywna , nicejska)
– mięsa pieczone, wędliny
– deski serów, warzywa marynowane
– kurczak w sezamie, podawany z sosem czosnkowym
– ryba w galarecie
– boczek ze śliwką

Kolacja:
– barszcz z krokietem
– bogracz
– Boeuf Strogonow
– żurek na maślance
– zupa gulaszowa podawana z bułką

Napoje:
Open bar wg propozycji