MENU/PAKIETY

Wesela

Romeo i Julia 190 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie
szampan dla wszystkich (szampan klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Udka z kurczaka
Schab
(2 kawałki mięsa na osobę)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i biała
Buraki, mizeria, marchewka z pomarańczą, surówka z pory

Deser:
Lody z bitą śmietaną
Ciasto i tort – Klienta
Owoce – Klienta

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje
Mięsa na zimno
Tymbaliki z drobiu
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa
Warzywa marynowane
Śledź w oleju i w occie
Schab w galarecie
Deska serów
Jajka faszerowane

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło, świeże i marynowane warzywa
Musztarda, chrzan

Kolacja I
De volaille z frytkami i surówką
Lub
Karczek z grilla z frytkami i surówką wiosenną
Lub
Szwajcar z frytkami i surówką z selera

Kolacja II
Bogracz
Lub
Boeuf strogonow

Kolacja III
Barszcz z krokietem
Lub
Żurek z kiełbasą
Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort,
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Tristan i Izolda 230 zł/os PROMOCJA !!!

W holu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich (szampan klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
lub
Krem brokułowy
lub
Krem pieczarkowy

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska), filet z kurczaka panierowany, udka z kurczaka faszerowane pieczarkami, schab ze śliwką, schab po sztygarsku, schabowy panierowany, udka z kurczaka, karczek z sosem grzybowym, pierś z kurczęcia w migdałach.
(2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i biała
Buraki, mizeria, marchewka z pomarańczą, surówka z pory

Deser:
Ciasto 2 kawałki na osobę (3 rodzaje sernik , makowiec , jabłecznik )
Owoce, tort, lody

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje
Mięsa na zimno i sosy do mięs
Tymbaliki z drobiu
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa
Warzywa marynowane
Śledź w oleju i w occie
Schab w galarecie
Deska serów
Jajka faszerowane

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło, świeże i marynowane warzywa
Musztarda, chrzan

Kolacja I:
De volaille z frytkami i surówką z pory lub wiosenną
lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną
lub
Szwajcar z frytkami i surówką z selera
lub
Szynka pieczona z kapustą i ziemniakami opiekanymi

Kolacja II:
Bogracz
lub
Boeuf strogonow

Kolacja III:
Barszcz z krokietem
lub
Żurek z kiełbasą

W cenę promocyjnego menu są wliczone:
• kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
• owoce, dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
• tort weselny, lody
• podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
• brak opłaty za własny alkohol
• cena nie zawiera alkoholu
• klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
• dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 5.00 następnego dnia.

Minimalna ilości gości 80 duża sala , mała sala 30 – poniżej dopłata 2000 zł koszt wynajęcia dużej Sali lub 1000 zł małej Sali
W tygodniu 10 % rabatu.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Adam i Ewa 240 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich (szampan klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
lub
Krem grzybowy
lub
Krem brokułowy
lub
Krem pomidorowy ze śmietaną

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska), filet z kurczaka panierowany, udka z kurczaka faszerowane pieczarkami, schab ze śliwką, schab po sztygarsku, schabowy panierowany, udka z kurczaka, karczek z sosem grzybowym, pierś z kurczęcia w migdałach, udko z kaczki
(2,5 kawałka mięsa na osobę , 4 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i biała
Buraki, mizeria, marchewka z pomarańczą, surówka z pory

Deser:
Puchar lodowy lub pana cotta lub mus czekoladowy ,
Ciasto 2 kawałki na osobę ( 3 rodzaje sernik , makowiec, jabłecznik )
Tort

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje
Mięsa na zimno i sosy do mięs
Tymbaliki z drobiu
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa
Warzywa marynowane
Śledź w oleju i w occie
Schab w galarecie
Deska serów
Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło, świeże i marynowane warzywa
Musztarda, chrzan

Kolacja I:
De volaille z frytkami i surówką z pory lub wiosenną
lub
Szynka pieczona (krojona na środku Sali przez szefa kuchni z kapustą i ziemniakami opiekanymi
lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną
lub
Szwajcar z frytkami i surówką z selera
lub
łosoś z ziemniakami i warzywami gotowanymi

Kolacja II:
Bogracz
lub
Boeuf strogonow

Kolacja III:
Barszcz z krokietem
lub
Żurek z kiełbasą

W cenę menu są wliczone:
• kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
• owoce, tort i dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
• podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
• brak opłaty za własny alkohol
• cena nie zawiera alkoholu
• klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
• dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 5.00 następnego dnia.

Oferta dla minimum 80 pełnopłatnych gości na dużej Sali, na małej dla minimum 30 pełnopłatnych gości. W przypadku braku wymaganej ilości gości koszt wynajęcia Sali dużej 2000 zł, małej 1000 zł.

W tygodniu 10 % rabatu.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Antoniusz i Kleopatra 270 zł/os

W hollu restauracji:
Ceremoniał powitania Państwa Młodych
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą, dla Pary Młodej kieliszki z wódką i wodą, następnie szampan dla wszystkich ( szampan klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
lub
Zupa borowikowa z łazankami
lub
Krem z brokuł
lub
Krem z cukinii

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska)
Udko z kurczaka z pieczarkami, udka z kaczki, rolada z indyka ze szpinakiem , roladki wieprzowe z borowikami, pierś z kaczki, schab po sztygarsku, schab ze śliwką, pierś z kurczęcia w migdałach, golonko z indyka, pręga wołowa w jarzynach, kotleciki cielęce,
(2,5 kawałka mięsa na osobę , 4 rodzaje do wyboru)

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i biała
Buraki, mizeria, marchewka z pomarańczą, surówka z pory

Deser:
Puchar lodowy
lub
Mus czekoladowy
lub
Panna cotta z sosem truskawkowym
Tort, ciasto ( sernik, makowiec, jabłecznik), owoce

Zimna płyta:
Wędliny szlachetne – 4 rodzaje
Mięsa na zimno i sosy do mięs
Tymbaliki z drobiu, galert wieprzowy, śliwki w boczku, tymbaliki z ozorków, mozarella z pomidorami
Szynka w galarecie z chrzanem lub ze szparagami
3 sałatki szefa kuchni – grecka, z tuńczykiem, jarzynowa
Warzywa marynowane
Śledź w oleju i w occie
Schab w galarecie
Deska serów – duży wybór serów gatunkowych
Jajka faszerowane
Tatar z łososia, tatar wołowy, ryby wędzone, kulki rybne, ryba po grecku

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło, świeże i marynowane warzywa
Musztarda, chrzan

Kolacja I:
Smażony filet z łososia z ziemniakami, warzywami i sosem szafranowym
lub
Szynka pieczona (krojona na środku Sali przez szefa kuchni) z kapustą i ziemniakami opiekanymi
lub
Karczek z grilla z frytkami i sałatką wiosenną

Kolacja II:
De volaille z frytkami i surówką
lub
Szwajcar z frytkami i surówką

Kolacja III:
Barszcz z krokietem
lub
Żurek z kiełbasą
lub
Bogracz
lub
Bouef strogonow

W cenę menu są wliczone:
• kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, soki bez limitu
• owoce, tort i dwa kawałki ciasta na osobę (sernik, jabłecznik, makowiec)
• podstawowa dekoracja stołów (serwetki, świeczniki, żywe kwiaty)
• brak opłaty za własny alkohol
• cena nie zawiera alkoholu
• klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie
• dzieci do lat 4 gratis

Umowa podpisywana jest na 12 godzin z bezpłatną możliwością przedłużenia do godziny 5.00 następnego dnia.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Poprawiny

Bonnie i clyde 80 zł/os

Zupa:
Krem z pieczarek
lub
Krem cebulowy
lub
Żurek na białej kiełbasie

Danie główne:
Kieszonki z kurczaka
lub
Schab faszerowany szynką i serem

Dodatki:
Ziemniaki, frytki, surówka colesław lub z czerwonej kapusty

Deser:
Lody
lub
Mus czekoladowy
lub
Ciastko deserowe

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Filon i laura 120 zł/os

Obiad:
Krem z pieczarek lub z zielonego groszku
Kieszonki z kurczaka
Frytki, ziemniaki
Surówka Colesław

Deser:
Kawa, herbata, deser lodowy lub mus czekoladowy

Zimna płyta:
Deska serów
Śledzie marynowane w occie i w oleju
Ozorki w galarecie, śliwki z boczkiem, wędliny szlachetne
Sałatki szefa kuchni, (jarzynowa, grecka, z tuńczyka) pieczywo, dodatki

Kolacja:
Pieczone golonko wieprzowe
lub
Golonko z indyka
lub
Filet z kurczaka z grilla
lub
Schab faszerowany szynką i serem

Ryż, ziemniaki, frytki
Kapusta, surówka wiosenna

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Przyjęcia komunijne

150 zł/os

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska), rolada wieprzowa, pierś z kurczaka panierowana, udko z kurczaka, kotlet schabowy, schab ze śliwką, schab po sztygarsku.
2 kawałki mięsa na osobę , 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki młode z koperkiem , kluski czarne i białe
Kapusta czerwona , młoda kapusta z koperkiem,
Mizeria, surówka z marchwi z pomarańczą

Deser:
Puchar lodowy
Ciasto – szarlotka, sernik
Owoce
Tort (do wyboru książka lub okrągły)

Zimna płyta:
Tymbaliki z drobiu
Wędliny szlachetne
3 sałatki szefa kuchni (jarzynowa, z tuńczykiem, grecka)
Roladka z indyka ze szpinakiem
Galantyna z kurczaka
Roladki z szynki konserwowej w galarecie
Deska serów
Pieczywo, masło

Kolacja I
Szwajcar, frytki, sałatka wiosenna
Napoje: kawa, herbata, soki owocowe i woda mineralna w dzbankach bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: napoje gazowane, alkohol,

Dzieci do lat 4 bezpłatnie- powyżej 4 lat płatne 100 %
Cała należność płatna 7 dni przed przyjęciem
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

130 zł/os

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska), rolada wieprzowa, pierś z kurczaka panierowana, udko z kurczaka, kotlet schabowy, schab ze śliwką, schab po sztygarsku .
2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki młode z koperkiem, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona, młoda kapusta z koperkiem,
Mizeria, surówka z marchwi z pomarańczą

Deser:
Puchar lodowy
Ciasto – szarlotka, sernik
Owoce
Tort (do wyboru książka lub okrągły)

Zimna płyta:
Tymbaliki z drobiu
Wędliny szlachetne
3 sałatki szefa kuchni (jarzynowa, z tuńczykiem, grecka)
Roladka z indyka ze szpinakiem
Galantyna z kurczaka
Roladki z szynki konserwowej w galarecie
Deska serów
Pieczywo, masło

Kolacja I:
Barszcz z krokietem
Napoje: kawa, herbata, soki owocowe i woda mineralna w dzbankach bez limitu.

W cenę menu nie są wliczone: napoje gazowane, alkohol,

Dzieci do lat 4 bezpłatnie – powyżej 4 lat płatne 100 %.
Cała należność płatna 7 dni przed przyjęciem
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Spotkania rodzinne

80zł/os

Szampan na powitanie (szampan klienta)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska) , rolada wieprzowa , pierś z kurczaka panierowana, udko z kurczaka , kotlet schabowy , schab ze śliwką , schab po sztygarsku.
2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Ciasto
lub
Lody
lub
Mus czekoladowy

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, alkohol, owoce, tort.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.
Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

120 zł/os

Szampan na powitanie (szampan klienta)

Zupa:
Rosół domowy z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska), rolada wieprzowa, pierś z kurczaka panierowana, udko z kurczaka, kotlet schabowy, schab ze śliwką, schab po sztygarsku.
2 kawałki mięsa na osobę, 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała

Deser:
Lody lub mus czekoladowy
Ciasta i tort – Klienta

Potrawy zimne na półmiskach:
Salceson, kabanosy, szynka, karczek pieczony, ogórki małosolne
Sałatka grecka, sałatka jarzynowa, sałatka z tuńczykiem
Tymbaliki z drobiu, galantyna z kurczaka, śliwka w boczku, galert śląski
Deska serów

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło
Musztarda, chrzan.

Owoce – Klienta

Kolacja I:
Barszczyk z krokietem

Napoje:
kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.

Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

150 zł/os

Szampan na powitanie (szampan klienta).

Zupa:
Rosół domowy z makaronem
Lub
Krem grzybowy
Lub
Krem z cukinii
Lub
Krem z brokuł

Danie główne:
Rolada wołowa (śląska) , rolada wieprzowa , pierś z kurczaka panierowana ,
Udko z kurczaka , kotlet schabowy , schab ze śliwką , schab po sztygarsku .
2 kawałki mięsa na osobę , 3 rodzaje do wyboru

Dodatki:
Ziemniaki, kluski czarne i białe
Kapusta czerwona i kapusta biała
Deser:
Lody lub mus czekoladowy
Ciasta i tort – Klienta

Potrawy zimne na półmiskach:
Salceson, kabanosy, szynka, karczek pieczony, ogórki małosolne,
Sałatka grecka, sałatka jarzynowa, sałatka z tuńczykiem,
Tymbaliki z drobiu, galantyna z kurczaka, śliwka w boczku, galert śląski, ryby wędzone-łosoś, pstrąg,
Deska serów,

Dodatki:
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło
Musztarda, chrzan.
Owoce – Klienta

Kolacja I
Karczek z grilla,
Surówka letnia,
Ziemniaki opiekane
Lub
Szwajcar
Surówka letnia
Frytki
Lub
De volaille
Surówka letnia
Frytki

Kolacja II
Barszczyk z krokietem

Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

W cenę menu nie są wliczone: soki, napoje gazowane, woda mineralna, słodycze, ciasto, alkohol, owoce, tort.
Klimatyzacja i pokrowce na krzesła w cenie.

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego

Stypy

50 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Schabowy panierowany lub filet z kurczaka panierowany z ziemniakami i kapustą białą

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

50 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Rolada wieprzowa z kluskami, kapusta czerwona

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

60 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
Rolada wołowa, kluski, kapusta czerwona

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

70 zł/os

Zupa:
Rosół z makaronem

Danie główne:
II danie wieloporcjowe
Rolada wołowa
Udko z kurczaka
Schab panierowany (1,5 kawałka na osobę)
Kluski, ziemniaki
Kapusta biała, kapusta czerwona, marchewka

Deser:
Ciastko deserowe,
Kawa, herbata, woda niegazowana

Spotkania wigilijne

70 zł/os

Zupa grzybowa z łazankami
Karp panierowany
Kapusta z grochem
Ziemniaki
Pierogi z kapustą i grzybami
Kompot z suszu
2 rodzaje ciast (makowiec i sernik)

95 zł/os

Zupa grzybowa zapiekana pod ciastem francuskim
lub
Barszcz z uszkami
lub
Rybna z pulpetami z karpia

Karp w sezamie
lub
Pstrąg z podgrzybkami

Kapusta z grzybami
Kapusta z grochem
Kompot z suszu
2 rodzaje ciast
Ziemniaki

120 zł/os

Przystawka:
Tatar ze śledzia

Barszcz z uszkami
lub
Zupa grzybowa zapiekana pod ciastem francuskim lub z łazankami
lub
Zupa rybna z pulpetami z karpia

Karp panierowany w migdałach
lub
Łosoś z grilla
lub
Dorsz w panierce orzechowej

Kapusta z grzybami
lub
Kapusta z grochem

Pierogi z kapustą i grzybami
Warzywa gotowane
Ziemniaki

Ciasto (sernik, makowiec, mazurek)
Makówki
Kompot z suszu
Napoje: kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu

Catering

Przykładowe menu

Przystawki zimne:
Carpaccio z polędwicy z sosem dijon
Torcik z polędwicy wołowej z twarożkiem
Balsamiczna kaczka z porzeczkami
Barbarie w sosie jagodowym
Pasztet staropolski z żurawiną lub marynatami
Terina z łososia wędzonego z musem z tuńczyka

Zupy:
Rosół królewski
Kołduny jagnięce w bulionie
Krem z borowików
Bulion z warzywami i pulpecikami
Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Krem z selera naciowego z kawałkami łososia

II danie
Polędwiczka wieprzowa z grzybami w śmietanie z ziemniakami opiekanymi z rozmarynem
i sałatką wiosenną
Kaczka pieczona po polsku z wiśniówką ,jabłkami i majerankiem serwowana z
ziemniakami z wody, buraczkami oraz kompozycją sałat
Faszerowane piersi z kurczaka z szałwią i szynką parmeńską w sosie śmietanowym i
groszkiem cukrowym na postumencie pikantnego kus-kusa
Łosoś z solą w sosie bazyliowym na postumencie z dzikim ryżem i warzywami gotowanymi
Polędwica wołowa ryż z warzywami gotowane brokuły
Eskalopki cielęce
Serwowane z kluskami śląskimi (ew . Kaszą jaglaną) buraczkami ,fasolką szparagową
surówką z pora oraz sosem kurkowym

Desery:
Strudel wiedenski w asyście sosu waniliowego-dekoracja truskawki w czekoladzie
Panacotta z sosem malinowym –dekoracja truskawki w czekoladzie
Ogród owoców sezonowych w asyście lodów waniliowych
Krem brulee pistacjowy z polewą czekoladową
Lody waniliowe z gorącymi malinami i bitą śmietaną

Zimna płyta:
Mięsa pieczone(schab ,karczek ,indyk)
Wędliny szlachetne (szynka, salami, krakowska, polędwica)
Deski wykwintnych serów
Galaretki : wieprzowa, z kurczaka, ozorki
Terina z wędzonym łososiem i twarożkiem ziołowym
Sałatki 3 rodzaje
Śledzie marynowane, w oleju
Ryby wędzone
Pasztety z sosami
Warzywa świeże i marynaty
Fileciki z kurczaka z warzywami
Rożki z szynki z musem chrzanowym
Galantyna drobiowa
Pstrąg w galarecie
Masełko smakowe
Pieczywo

Danie na gorąco:
Barszcz czerwony z drożdżowymi pierożkami
Strogonow z kładzionymi kluseczkami
Gulasz wieprzowo wołowy duszony w czerwonym winie
Żurek wykwintny z jajkiem i białą kiełbaską
Zupa węgierska
Ragut z dziczyzny

Grill:
Kiełbaska biała rolowana w ślimaka
Kiełbaski śląskie
Krupniok
Szaszłyk z drobiu
Szaszłyk z karczku
Żeberka w miodzie
Pierś z kurczaka z grilla
Szpada drobiowa
Golonko w piwie pieczone
Pałki i skrzydełka z kurczaka w miodzie
Szaszłyk z polędwiczek

Dodatki do grilla:
Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórki małosolne
Pieczywo
Frytki
Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Ketchup ,musztarda, chrzan
Sałatka brokułowa
Sałatka bomba witaminowa

Imprezy firmowe

Przykładowe menu

Zupa:
– cebulowa z grzankami
– żurek na maślance
– krem z borowików z groszkiem ptysiowym
– barszcz czerwony z pasztecikiem
– rosół z kołdunami

Danie główne:
– udko z kaczki podawane z kluskami i kapustą
– gulasz wołowy podawany z ziemniakami i kapustą
– roladki z indyka faszerowane szpinakiem i pomidorami suszonymi z kluskami i z sosem oraz sałatką mieszaną
– kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą zasmażaną
– żeberka duszone z ziemniakami i kapustą zasmażaną
– rolada wołowa z kluskami i kapustą
– udko z kurczaka faszerowane pieczarkami z kluskami i kapustą

Deser:
mix ciastek deserowych

Zimna Płyta w formie bufetu:
– tymbaliki 2 rodzaje
– 3 sałatki (grecka , warzywna , nicejska)
– mięsa pieczone, wędliny
– deski serów, warzywa marynowane
– kurczak w sezamie, podawany z sosem czosnkowym
– ryba w galarecie
– boczek ze śliwką

Kolacja:
– barszcz z krokietem
– bogracz
– Boeuf Strogonow
– żurek na maślance
– zupa gulaszowa podawana z bułką

Napoje:
Open bar wg propozycji